Af: Ulrik M. Hansen

“Fisk! Steen har fisk” råber Ruben  pludselig ud over ådalen. Jeg bliver revet ud af mine tanker og skynder mig straks nedstrøms for at assistere med landingen. Undervejs ser jeg Rubens fluestang ligge i græsset, og jeg lægger selv min stang der, så jeg kun skal løbe med nettet. Nede ved Steen bliver jeg mødt af synet af hans to-håndsstang, som er spændt som en flitsbue.

Seje rusk i stangen indikerer, at Steen må have kroget en pæn laks. I løbet af fem minutter er de andre sportsfiskere oppe fra Romalejren kommet strømmende til for at overvære fighten, så Steen nu har et større publikum, som både tager billeder og filmer situationen. Steen fighter sin laks roligt og rutineret, inden Ruben med sikker hånd får nettet fisken.

Vi får fotograferet Steen sammen med fisken, så den hurtigt og skånsomt kan genudsættes.

 

Efter adrenalinen har lagt sig igen, bliver vi klar over, at det er blevet aften, og vi har jo lært, at laksefiskeri er en gentleman-sport. Derfor fisker man ikke om aftenen – man laver andre ting. Sammen med de andre laksefiskere går vi op i Romalejren, hvor vi har telte og tarp slået op, og så er det tid til hygge. Kolde øl skylles ned gennem svælget, og whiskyen dufter forførende fra trækopperne, hvor den er skænket op til kanten. Den røgede smag fylder munden og opmuntrer vores sportsfiskersjæle. Det saftige oksekød damper fra grillen, mens mosekonen stille brygger og fylder ådalen med tåge. I aften har vi det hyggeligt med de andre laksefiskere i lejren.

Ovenstående beretning er bare en enkelt god oplevelse fra Skjern å. En gruppe af klubbens medlemmer har i foråret og sommeren haft flere ture til Skjern å i håbet om at fange en af de berømte laks. Jeg kan varmt opfordre til, at man prøver at deltage i turene til Skjern. Turene handler selvfølgelig om at fiske seriøst, men vi prioriterer også hygge og socialt samvær højt. Der bliver fortalt mange gode fiskehistorier, når vi sidder om aftenen og nyder livet. Vi kan jo kalde det erfaringsudveksling. Naturen ved Skjern å er helt unik og en oplevelse i sig selv.  Måske ses vi en dag ved åen?

Knæk og bræk

Ulrik