Martin Alsing Fisher var i sommers en tur på sundet i Norge sammen med et par andre fra klubben. Læs hans beretning om det gode fiskeri her:

Fredag den 20. – 29. juli, skulle jeg på en tur jeg havde glædet mig meget til. Jeg skulle nemlig til Norge sammen med Ulrich Hansen og Nicolaj Frederiksen fra min lokale fiskeklub nsfa89.dk.
Mit største mål ved turen var at fange en sømrokke og selvfølgelig en masse andre spændende arter, og det i det hele taget bare få fisket en hel del.

Fredag tog vi færgen fra Hirtshals til Langesund i Norge, og så var der en lang køretur i vente. Vi stoppede undervejs om aftenen og overnattede på et motel. Lørdag morgen drog videre til havnen, som vi skulle til for at komme ud på destinationen, hvor vi skulle bo. Vi var helt vilde efter at komme ud på vandet i den båd, der hørte med til sommerhuset, som vi lejede. Vi pakkede bilen ud og fik handlet ind til mad de kommende par dage, og så gik vi ned i vores hytte på havnen, hvor vi kunne have vores fiskegrej liggende. Første fiskedag tog vi ud på de kendte pladser på det lave vand efter torsk og lubber. Vi pirkefiskede, og der gik ikke længe før jeg fik fisk – 2 makreller – så havde vi lidt agnfisk. Vi fik sat makrel på krogene og ned til bunden. Ulrich fik en rigtigt flot rødspætte på 2,3 kg og 60 cm. og en torsk på 3.2 kg. Nicolaj fik en lange og torsk på 3.8 kg.
Jeg slog min egen PR med en pæn torsk på 4.2 kg.

Lørdag blev ikke den helt store fiskedag, men vi nåede lige at få stillet den værste lyst. Vi var spændte på de følgende dage, så vi tog op til huset, fik aftensmad og planlagde søndagens fiskeri.

Vi stod op søndag, fik morgenmad, gik ned til hytten, gjorde os klar og hoppede i båden. Planen var makrel som agn, og så ellers rokker, torsk og hvad der ellers gik på det lave vand. Vi fik absolut ingen makrel hele dagen, og det var en utrolig sløv dag. Ulrich fik en pæn sømrokke på 4.5 kg og en grå knurhane. Efter mange timer på havet uden aktivitet tog vi tilbage til havnen og gik op i huset, lavede mad og planlagde, hvad vi skulle prøve om mandagen.

Mandag startede vanen tro og skulle begynde med lidt formiddagsfiskeri efter makrel på det lave vand, hvor Ulrich fik to flotte sømrokker – den ene på 5.7 kg. Vi alle tre fik en del makreller, så agnen var i hus. Nicolaj fik en torsk og grå knurhane. Jeg fik selv en ny art på CV´et, jeg er stolt af, trods størrelsen, og det var nemlig en Helleflynder på ca 40 cm. Vi tog tilbage til huset for en lille kaffepause og for at slappe af i kroppen, inden vi tog eftermiddag/aftentrækket. Vi valgte og prøve lidt mere dybhavsfiskeri denne gang på et sted, vi aldrig havde fisket på før. Ulrich fik hurtigt en pæn lange på 2,5 kg og 80 cm og to mindre, og så ramte Ulrich en anden og spændende art, som viste sig at være en Brosme. Han fik fire – 5,8 kg vejede den største. Nicolaj fik 3 brosmer med største på 5 kg rent. Jeg fik endnu en ny art, som også var brosme. To stk, største på 3 kg. Vi sejlede tilbage til havnen og gik op til huset for at lave noget mad og snakke om dagens spændende fiskeri og planlægge den næste dags fiskeri.

Tirsdag startede vi med makrel inde på det lave vand. Nicolaj fik en makrel og en rød knurhane. Med det samme fik Ulrich en makrel. Vi fiskede lidt videre, og jeg fik endnu en ny art til CV´et – en Lange. Ulrich fik hurtigt to torsk efterfølgende, og det ville Nicolaj ikke stå tilbage for, så han fangede da også lige en torsk. Så drog vi hjem til kaffe- og kagepause, inden vi skulle ud et par timer igen. Nu skulle vi ud på det dybe og fiske. Vi ankom til den plads, vi havde udsedt os. Vi sendte vores pirke ned i dybet. Ulrich var pænt irriterende. Hver gang hans pirk ramt bunden, var der fisk, så han rev den ene lange op efter den anden. Det var ret træls, når vi andre ikke mærkede noget, men Ulrich havde haft tre langer i båden, før Nicolaj og jeg kørte dobbelthug op med en lange hver – min største til dato så ny pr til mig på 1,8 kg. Jeg fik hurtigt en mindre langer igen. Så fik Ulrich igen et par langer. Nicolaj fik også en lange op nede fra dybet. Vi sejlede hen over spottet igen, og vi sænkede vores pirke mod bunden, og et hug og flex viste sig på min stang, og jeg hev og hev alt, hvad jeg kunne, men der er godt nok langt op. Tænkte det nok var en lange mere, men da man begyndte og kunne se den i vandet, kom en blank side op og tænkte:  “Hvad er lige det”? Ulrich siger straks, at det er sgu en kuller – op med den! Fedt – endnu en ny art til mig – FEDT! En fin kuller på 1,4 kg fik friheden igen. Ulrich var lidt øv, men som han nu er, så får han også hug og lander en Kuller på 3,2 kg ( Typisk! ). Pirken har kurs mod bunden igen, og kort efter kom der endnu et hug, og endnu en kuller fik jeg landet – den var 1,5 kg.  Vi fiskede lidt videre, og Ulrich får selvfølgelig hug igen, og vi sidder og bander over Ulrich, men er alligevel nysgerrige over, hvad der kommer op fra bunden. Vi får et endnu større chok over, hvad der ramte overfladen. En lang og slank men flot fisk, som ligner faktisk lidt en havørred bare i torpedoform. Ulrich siger “What – en Kulmule!!”. Den vejer 2,3 kg. (ny art til Ulrich). Pludselig får jeg hug samme sted som alle vores langer, og jeg tænkte “årrh endnu en lange”, og der kom en bizar sort fisk op til overfladen, og vi sidder og kigger lidt på hinanden. Så råber vi nærmest i kor, “What det er en havkat!”. YES – endnu en ny art til mig, og det er for vildt og uventet på 1,2 kg. Efter lidt fiskeri, hvor der intet skete, tog vi hjem til øen og i huset og fik lavet noget mad, sad og snakkede og planlagde den næste tur og var oppe at køre over vores arter.

Onsdag gjorde vi selvfølgelig som de andre dage, og vi startede på det lave vand efter agn/makrel, og jeg fik fanget fem makrel, Nicolaj fire makreller og Ulrich tre makreller. Nicolaj fik en ny art på cv´et nemlig en flot rødspætte. Så tog vi tilbage til hytten og fik kaffe og kage og handlet ind til aftensmad og drikkelse. Derefter drog ud til en helt ny plads, som vi fik fortalt af nogle flinke tyskere. Vi ankom til pladsen og var spændte.  Ulrich landede et par langer, inden Nicolaj og jeg kom i gang, men så skiftedes vi til at få langer op, og nogle gange samtidig. Ulrich fik 5 langer på pladsen og Nicolaj 4 og jeg selv 3.
Jeg havde nogle mærkelige hug på bunden, som hoppede af eller forsvandt, når man gav modhug nede på 96 meter. Tænkte “jeg prøver noget nyt”, og tog min anden stang med fladfiskeforfang på, og den ramte bunden. Fik da set min nylonline inde under fletlinen og troede ikke på det at skulle give modhug med nylon på 96 meter, men Ulrich mente, jeg skulle have tålmodighed. Det blev jeg glad for – endelig fik jeg den fisk! Stor var den ikke, men spændende var det, og vi alle tre kom helt op og køre, da vi så, det var en mini-rødfisk – så endnu en ny art til mig. FEDT! Vi sejlede til en anden plads i nærheden, og der fik Ulrich endnu en ny art, nemlig en glashvar på pirk. Ekkolodet afslørede en stime fisk nede i vandet, jeg smed sildeforfanget i suppen og fik to små sej. Vi fiskede videre nede ved bunden med vores pirke, men der skete ikke det helt vilde. Pludselig nøkkede min stang, og jeg havde fast fisk, som føltes som noget med lidt størrelse på. Der var langt op helt dernede fra, men et flot eksemplar af en kulmule, og ja tak – en ny art på CV´et til mig også! En basse på 88 cm og 4,6 kg – YES! Vi prøvede en plads på vej hjem mod øen, og der fik Nicolaj en ny art på CV´et – en kulmule også. så drog vi hjem mod øen og hytten efter noget aftensmad. Endnu en snak gik om plads og dagens fiskeri.

Torsdag og vores sidste hele fiskedag. Denne dag valgte vi at gøre det modsatte end de andre dage og startede på det dybe og sluttede på det lave pga vejret. Vi kom ud til pladsen og gik i gang med at fiske. Så fik Nicolaj en lange, og jeg fik en lange, Ulrich fangede en brosme og Nicolaj en lange mere. Så fik jeg en flot brosme på 4,2 kg. og Nicolaj fik en brosme, og jeg selv sluttede i endnu en kulmule på 3 kg. Så tog vi hjem og fik kaffe og kage, og da vi kom ud, var bølgerne træls, så vi drev meget og kunne ikke holde bund, men vi forsøgte. Ulrich fik endelig hug og landede en flot sømrokke på 6,4 kg. Ny PR i rokke og Norgesrekord for ham. Det var, hvad det blev til om eftermiddagen. Så vi tog hjem igen og fik aftensmad og slappede af.

Fredag, vores sidste fiskedag stod i Rokkens tegn, da det var min helt store drøm at fange, men det ikke var lykkedes indtil videre. Vi kom ud til det lave vand. Nicolaj kørte stort med en 400g makrel på bunden, og vi andre pirkede. Pludselig fik Nicolaj noget på. Da han fik den op, tænkte vi kort, “hvad er lige det”, det var en lille havtaske (WHAT!) på ca 1 kg. Den havde taget hele makrellen. Da vi kom lidt ned igen, fortsatte jagten og Nicolaj fik en grå knurhane, og jeg fik min nye art på CV´et, Rød knurhane.
Desværre ingen rokke til mig, selvom det var en af mine mål med turen, men jeg fik så mange andre fede arter, så jeg tager rokken næste år!
Resten af fredag brugte vi på at rydde op og pakke sammen, og så gik turen hjem fra lørdag tidlig morgen og til søndag sen aften med en lille overnatning undervejs.

Fiskeopgørelse:

Martin: 2 torsk, 1 grå knurhane, 3 brosmer, 2 sej, 7 langer, 1 helleflynder,15 makrel, 1 rød knurhane, 2 kuller, 2 kulmuler, 1 havkat, 1 rødfisk.
Ulrich: 3 torsk, 1 grå knurhane, 4 sømrokker, 5 brosmer, 12 langer, 7 makrel, 2 kuller, 1 kulmule, 1 rødspætte, 1 skrubbe, 1 glashvar.
Nicolaj: 3 torsk, 2 grå knurhaner, 3 brosmer, 9 langer, 9 makreller, 1 rød knurhane, 1 kulmule, 1 rødspætte, 1 havtaske.
Knæk og bræk derude – vi ses ved vandet.

Martin Alsing Fischer