Lakse fiskeriet i Storå er en oplevelse i sig selv.
For dem som endnu ikke har prøvet det, er der kun en ting at sige, man går glip af en pragtfuldt natur oplevelse!

Jeg var så heldig tidligere på året at blive inviteret på weekendophold på Pension Laksebo v/ Kennet Brask.
Jeg har kendt Kennet i en 12 års tid, fra da jeg havde min gang på slagteriet i Struer, hvor vi hyrede Kennet til at lave en del smedje arbejde for os. Og allerede dengang, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at Kennet ikke mindst var en dygtig smed. Men han var også en meget passioneret lystfisker ligesom jeg selv er. Man kunne tit læse om hans fangster af laks og havørreder i både Storå og i Karup å på tekst tv og andre medier dengang. Jeg fiskede selv en del i Storå på det tidspunkt hvor jeg boede i Struer, dog mest på de offentlige stykker inde i byen og lidt i et af de tilløbende vandløb Vegen å. Den store laksefangst udeblev dog dengang selvom man godt kunne have ønsket sig det anderledes.

Årene gik og jeg skiftede job og flyttede tilbage til Fyn. Hvor jeg jævnligt kunne følge med i laksefiskeriet i Storå, bl.a. igennem Facebook hvor jeg kunne holde kontakten lidt ved lige med Kennet.

Tilbage til invitationen med weekendopholdet på Laksebo. Flere gange modtog jeg en invitation fra Kennet, om at komme på besøg ved Storå. Endeligt fik jeg taget mig sammen til at gense åen.  Min gode kammerat Thomas Larsen og jeg satte os i bilen fredag den 26/8 2016 og kørte mod vestjylland. Over middag ramte vi Øster Hjerm hvor Pension Laksebo har adresse. Vi blev indlogeret i den lille lejelighed, hvor forholdene er ganske i orden. Fin lille nyrenoveret lejlighed hvor man ikke kan klage over det store. Vi fik en god fiske snak med Kennet og derefter suste vi af sted til åen for at se om vi kunne nappe en aften laks. Det blev dog ikke til de store fangster der om aftenen, men vi fik set lidt vand og snakket med nogle af de lokale. Næste dags morgen havde vi aftalt at skulle af sted kl.6.00. Kennet havde om aftenen da vi var kommet hjem fra åen, planlagt at vi skulle ramme åen ved det første lys. En teori som Kennet har dyrket i mange år. Vi ramte Storå ved det første lys og jeg må sige det sådan, jeg har da aldrig oplevet noget ligene! Åen var nærmest levende! Den ene laks efter den anden viste sig i overfladen, Thomas og jeg var målløse over det vi så. Den første strækning vi gik på var omkring 500 meter og vi talte til 12 fisk der viste sig, nogle var endda i den rigtige sjove ende af vægt skalaen.img_2186 Vi fik fisket en del denne dag, og fik set en masse flot og spændene fiskevand, dog uden at vi kunne lande en laks. Thomas og jeg havde et par gode bud efter fluerne, men det blev ikke mere end ved det.img_2172

Kennet derimod viste hans store kendskab til vandløbet, og tog en laks på anskudte 80-90 cm, en meget flot blank laks, som fik sin chance igen.img_2161 Under hele dagen hvor Kennet guidede os rundt ved åen og fortalte om hvordan og hvorledes at den skulle fiskes af, stod det mig helt klart. Denne mand brænder virkelig for Storå og han brænder så sandelig også for sin forening Holstebro og Omegns Fiskeriforening. Han har lagt mange timer i arbejdets tegn når der skulle el fiskes, hvilket jo selvfølgelig også gør at han kender åen som sin egen lomme. Men jeg lagde mærke til at han hele tiden snakkede om hvor godt det er at foreningen får nye medlemmer og at det er godt for lokalområdet, at der kommer lystfisker turister til for at fange laks i Storå. Lad mig sige det sådan, jeg håber at folk som Kennet Brask bliver værdsat for deres passion til fiskeriet men også for den indsats de ligger i dagen for at skabe noget interesse for det danske laksefiskeri i vestjylland. For man skal huske på at mange gange når det er passionen der driver værket er det sådan at der skal ligges meget fritid i tingene for at få dem til at ske. Intet kommer gratis.  Jeg synes da det er fedt at en som Kennet åbner dørene til sit private hjem for at der er muligheder for overnatning og guidning ved Storå, for det er nu ikke så fantastisk mange muligheder der er for det i området.

Kennet ramte mig på det kraftigste med denne invitation. Og gensynet med den gamle Storå gør at jeg helt sikkert vender tilbage igen til næste år, for at se om jeg kunne være så heldig og narre en af åens blankfisk.img_2176

Hvis interessen skulle være der, for at prøve kræfter med Storå og de til tider meget store laks der går op i denne å. Kunne Kennet Brask og Pension Laksebo være en mulighed for dig og dine fiskekammerater.

Kennetbrask@gmail.com
Facebook: Pension LAKSEBO

Måske vi ses ved Storå?
Tight lines
Ruben Jepsen