Et rigtig godt bud på en vinter/meget tidligt forår plads i denne tids bidende kulde med kunne være Torø som ligger ved Assens.
Jeg har rigtig mange gode minder fra denne halvø som ligger ved Assens i Lillebælt. Torø eller før kaldt ”Thorø” blev landfast med Fyn i 1993- 1994 ved sandaflejringer. Dengang, inden Torø blev til en halvø brugte jeg som ung knægt meget tid på indersiden nærmere betegnet stykket den lille Kanon står og peger ind mod Assens. Og jeg bruger såmænd også min tid der den dag i dag når jeg besøger øen. Det er et fint stykke med varieret bundforhold med blæretang, sand osv. Faktisk hele vejen højre om ned til bådene inderst i bugten har min interesse. Jo længere du kommer ned i mod bådene jo mere løst og pløret bliver bundforholdene hvilket havørrederne elsker i de kolde måneder hvor vand temperaturen ikke er så høj. Det inderste stykke i bugten kan godt samle flokke af Havørreder, så spring ikke dette kedelige stykke over, det kan netop være her at du får din vinter havørred. Der er en del små ørreder i området så vær nænsom mod de små når du genudsætter. Ellers er der også at nævne stykket ved Nyhuse som er på modsatte side af bugten, Assens siden. Et stykke hvor der også er varieret bund(Sand, muslinger, blæretang) fisk stykket af til venstre ned mod bådene på samme måde som Torø siden. Brug evt. Google maps til at tjekke området, bundforhold osv. ud med, når du forbereder dig til en tur på Torø.

Bemærk ved ekstremt højvande forvandler Torø sig til en ø igen. Som gør at turen derover bliver lidt hårde at gå end normalt , men hvad gør det når du kan drømme om at fighte fisk hele vejen derover.

IMG_0348

IMG_0353

Den mest optimale vandtemperatur for fiskeri på indersiden af Torø og Nyhuse er efter min mening 4-6 grader alt afhængigt af hvor hård Kong vinter har været ved os.
Mit fluevalg til vinterbesøg på øen kan ses nedenunder:

Tight Lines
Ruben Jepsen

Pink Glimmerreje

Pink Glimmerreje

Den Pimpede Gris

Den Pimpede Gris

Kobberbassen

Kobberbassen