Lørdag d. 26/9-15 var jeg en tur i Harndrup sammen med Vandpleje Fyn / Grusbanden for at ligge gydegrus og skjule-sten ud i å-stykket bag Kirken.

Jeg var forinden blevet inviteret af Vandpleje Fyn til denne begivenhed på Facebook, på tidspunktet sagde jeg bare ”deltager måske”, men da tiden nærmede sig, skrev Søren Knabe til mig, for at høre om jeg kom eller ikke kom, da de gerne ville vide hvor mange vi blev.

Om onsdagen var Kenneth, Claus og Jeg fra klubben på Elsesminde for at deltage i "Havørredens dag", hvor Søren knabe fortalte om Vandpleje Fyn og Grusbandens arbejde, hvilket gjorde mig mere tændt på hvad der ventede mig den kommende lørdag.

Dagen kom, og vi skulle mødes ved Harndrup Kirke kl 09.00, vi var ca. 25 mand der var mødt op for at hjælpe til.

Vandpleje Fyn sørgede for rundstykker og kaffe til os der var fremmødt, imens snakkede vi lidt om hvad der skulle ske i løbet af dagen.

Arbejdsopgaverne blev hurtig fordelt ud, så vi var i gang flere steder i åen, jeg smuttede med i vandet og hjalp til med at ligge gydegrus ud, og større sten til at sikret brinken, samt skjule sten rundt omkring.

Undervejs fik vi snakket om hvad der gjorde ved åen, det vi gik og lavede, og hvad betydning det ville få for de havørred der valgte lige denne å, for at gyde osv.

Alle var rigtig flinke til at besvare de spørgsmål jeg f.eks havde, da det var første gang jeg deltog i noget som dette, det gjorde at jeg fik en bedre forståelse for, havørredens færden i vores små åer, og hvad vi som fiskere kan gøre for at vi i fremtiden får et endnu bedre havørred fiskeri omkring fyn og øerne.

 

IMG_6374

IMG_6369

IMG_6368

IMG_6375

IMG_6373

IMG_6370

Da vi havde arbejdet i et par timer, var det blevet tid til en lille pause, hvor vi fik serveret kaffe samt kage, Søren Knabe havde fødselsdag, så vi fik sunget en lille fødselsdags sang for ham J

Arbejdet forsatte vi hvor vi slap, med fornyet energi efter vores depoter nu var fyldt godt op, efter godt 3,5times arbejde, kunne jeg desværre ikke deltage mere, da jeg havde andre ting jeg skulle nå denne dag også.

Ser jeg tilbage på dagen, smiler jeg, det var en fantastisk dag, flinke mennesker, som alle havde det samme mål, nemlig gøre noget godt for vores Havørreder.

At høre om og se det arbejde Vandpleje Fyn og Grusbanden gør for at vi alle lystfiskere kan have det havørred fiskeri på fyn, som vi nu engang har, det var fedt, og rigtig lærerigt, jeg har efterfølgende kontaktet Søren Knabe privat på facebook, og er blevet skrevet op på Grusbanden-listen..

Så fremover når de er ude, for at gøre deres fantastiske arbejde, vil jeg være at se iblandt dem, hjælpe der hvor jeg kan, og lære endnu mere om de fisk vi alle går og fanger.

Så er der en lørdag, eller søndag nogen gange om året, du ikke ved hvad du skal lave, eller bare har lyst til at hjælpe havørreden, med at få endnu bedre forhold i vores åer, så kontakt Søren Knabe på facebook, og hør om de ikke kunne bruge en ekstra hånd, det er jeg helt sikker på de kan.

Mange Hilsner Mikael Gryholt